Варненска и Великопреславска св. митрополия

Флуида ООД

Направете дарение, подкрепете дейностите ни:

Търсене в сайта

12.jpg

Популярни автори

ПЦДОН

Начало
Икона на светите страстотерпци император Николай Александрович и неговото семейство ще бъде дарена на Катедралния храм във Варна
Написано от Варненска и Великопреслaвска митрополия   
Сряда, 06 Февруари 2013 21:39

 

 

Варненска и Великопреславска света митрополия кани всички жители и гости на град Варна да вземат участие в голямото духовно тържество – посрещането на иконата на светите страстотерпци император Николай Александрович и неговото семейство.

продължава>
 
Да си спомним за архим. Йоан Крестянкин: "Слово за малките добрини"
Вторник, 05 Февруари 2013 08:30

Днес се навършват 7 години от блажената кончина на един от най-обичаните съвременни руски старци и проповедници - архим. Йоан Крестянкин. Роден е в гр. Орьол на 11 април 1910 г. През 1945 г. бил ръкоположен за дякон, а малко по-късно - за свещеник от Московския патриарх Алексий I в Измаиловския храм "Рождество Христово". Там той служил до 1950 г., когато комунистическата власт го арестувала по обвинение за антисъветска агитация.
продължава>
 
Покана към всички родители
Написано от Добринка Иванова - Неделчева   
Неделя, 03 Февруари 2013 21:30
 
 
Неделното училище към енорията на храм "Св. цар Борис" кани всички родители на 10 февруари 2013 г. (неделя) да дойдат с децата на урок. Темата на занятието ще бъде "Светото Причастие".
продължава>
 
Митрополит Антоний Сурожки: Култът към личността на духовника
Четвъртък, 31 Януари 2013 11:25
източник: dveri.bg, превод от руски: Анна Георгиева

- Какво ще кажете за онези общности, където се създава култ към личността на свещеника и всяка негова дума, не само по въпросите на духовния живот, но и по политически и други въпроси, се възприема като проява на Божията воля?

- Култът към личността е едно от най-вредните явления не само в църковния живот, но и изобщо в целия живот, включително и политическия. В областта на политиката политическият култ към личността намира своята крайност в диктатурата и в това, че някой, като е направил впечатление на околните, получава власт, за която няма никакво право поради вътрешното си съдържание, тоест що се отнася до зрялост, мъдрост и знания. Култът към личността трябва да се изкоренява по всякакъв начин.
продължава>
 
Откри се новата сграда на неделното ни училище (снимки)
Написано от Добринка Иванова - Неделчева   
Понеделник, 28 Януари 2013 21:47

С Божията помощ и по молитвите на св. Климент Охридски, в неделя (27.01.2013 г.) открихме новото Неделно училище. След едногодишно гостуване на Дневния център към ПЦДОН вече имаме собствено помещение! Отслужен бе водосвет, на който присъстваха енориаши, църковни настоятели, родители и деца. След благодарствения молебен проведохме редовно занятие с децата. Благодарим на всички дарители!

продължава>
 
Започва провеждането на духовни беседи в енорията
Сряда, 23 Януари 2013 11:25
 
 
Църковното настоятелство при храм "Св. цар Борис" обявява, че от 24.01.2013 г. (включително) започва провеждането на духовно-нравствени беседи за членове и гости на енорията всеки четвъртък от 18.00 ч в храмовата сграда. Беседите се водят от чредния енорийски свещеник, като представляват и част от духовното обгрижване на младежите от ПЦДОН "Св. Боян Енравота".
продължава>
 
Богоявление в кв. Аспарухово - фотогалерия
Понеделник, 07 Януари 2013 11:30
 

С празнично-възкресна св. Божествена литургия водена от свещеноиконом Добромир Георгиев, литийно шествие и велик водосвет бе отбелязан празника Богоявление от енорията на варненския храм "Св. цар Борис" - кв. Аспарухово. На кея в квартала пристигна за да хвърли кръста в морето и Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. Кръстът бе изваден от 16 - годишния Георги Йосифов.

продължава>
 
Църковен бюлетин - бр. 25
Понеделник, 07 Януари 2013 10:28

ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА МИТРОПОЛИЯ

 

ЦЪРКОВЕН БЮЛЕТИН

 

на енорията при храм "Св. цар Борис" - гр. Варна

  № 25/ м. декември 2012 г.


На 01.12.2012 г. Църковното настоятелство при храм „Свети цар Борис” тържествено представи енорийския детски футболен отбор „Юнак”. На младите спортисти бяха раздадени екипи от Негово Високопреосвещенство Варненският митрополит Кирил, който е и кръстник на отбора. На тържеството, на игрището на Техническия университет, присъстваха официални лица начело с кмета на район „Аспарухово” г-н Йордан Николов. Това е първият в страната детски футболен отбор, организиран и спонсориран от енорията на православен храм.
продължава>
 
<< Начало < Предишна 141 142 143 144 Следваща > Край >>

Страница 143 от 144

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.